Informacije o alergenih v hrani
Cilj pizzerije Dobra vila je kvalitetna hrana in zadovoljne stranke, zato se nam zdi pomembno, da vas seznanimo s snovmi, katere uporabljamo pri pripravi hrane in katere lahko povzročajo alergije ali druge preobčutljivosti na hrano.
Pri pripravi naših živil lahko uporabljamo:
- Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih (npr. pšenična moka),
- Raki in proizvodi iz njih;
- Jajca in proizvodi iz njih;
- Ribe in proizvodi iz njih;
- Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
- Zrnje soje in proizvodi iz njega;
- Mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo)
- Oreški, in sicer mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih;
- Listna zelena in proizvodi iz nje;
- Gorčično seme in proizvodi iz njega;
- Sezamovo seme in proizvodi iz njega;
- Mehkužci in proizvodi iz njih.
Za natančnejše informacije se lahko posvetujete z osebjem po telefonu ali nam pišete po elektronski pošti na naslov uprava@dobravilapizzeria.si.